Dakdekker

Hoe maak je een plat dak 

Om te beginnen kort de uitleg van hoe de basis eruit ziet van een plat dak. Wij Vaak begint het met planken, die we vervolgens beschermen met dun laagje bitumen. Deze worden vastgezet met parkers tegen het wegwaaien. Het bitumen is zorgt ervoor dat als je er met een brander overheen gaat, dat het goed kan hechten. Zorg dat er genoeg parkers op het dak worden bevestigd zodat het dak ook met zware windstoten of stormen niet zal wegwaaien. 

De schuine gele stroken noemen we in vaktermen mystiek schroot. Daar komt de daktrim op in de volgende fase. Daar brand de dakdekker vervolgens een strookje terug, om de trekkracht eruit te halen. Door de hoek van 45 graden blijft het mooi liggen. 

Zodra het tijd is voor de toplaag. Na het aanleggen van de bitumen, vastgelegd met bitumen. Daarna wordt er een toplaag opgelegd en deze zal op het dak worden gebrand. Door de bitumen laag zag deze goed hechten. De mystiekstroken zijn weggewerkt met een kantstrook. Door het afbranden zal alles waterdicht zijn. 

Dan de laatste fase. Naast de daktrim zit een aluminium sierlijst. Zodra alles is afgebrand en afgevloeid is, is alles waterdicht en kan de sierstrook worden afgemaakt. De daktrim is een aluminium strip, die wordt bevestigd aan de buitenzijde van het platte dak. 

Het is belangrijk dat dit door een erkende dakdekker aangelegd wordt, zodat alles veilig en ook met goede kwaliteit wordt aangelegd. Er zijn ook bepaalde klusbedrijven die dakdekkers in dienst hebben en deze klus voor u kunnen klaren. Het kan handig zijn een klusjesman met veel ervaring in zowel dakbedekking en bijvoorbeeld metselen of een uitbouw bouwen. Zodat deze handyman de gehele klus voor u in een keer kan uitvoeren.  

Geef een antwoord