Taxi

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Taxi
  • Bericht reacties:0 Reacties

Het leven als een taxichauffeur 

Van stelletjes die niet van elkaar kunnen afblijven tot ruzie makende stellen in de taxi. Als taxichauffeur besta je dan gewoon niet. Ze zijn er bijna niet van bewust dat er nog iemand in de auto zit. Soms ben je als chauffeur een soort therapeut, dan zijn er mensen die hun hart bij je uitstorten. En de andere keer besta je eigenlijk niet, terwijl je wel soort deelgenoot bent van iemands leven. Een dag als taxichauffeur bij Taxibedrijf Alkmaar begint al een dag van tevoren. Dan krijg je de planning door van de centrale en dan staat de eerste rit meestal vast. De rest van de dag wordt spontaan ingepland.  

Je bent met mensen onderweg die van de hele wereld naar Nederland komen en Nederlanders die over de hele wereld gaan reizen. Die hebben hele andere verwachtingspatronen, ze zeulen met koffers en moeten naar luchthavens. Als ze terugkomen, hebben ze hele lange reizen achter de rug en willen dan zo snel mogelijk naar huis. In het zakelijk taxivervoer is dit anders dan bij het groepsvervoer. Bij het zakelijk taxivervoer kom je af en toe nog collega’s tegen. Bij een ophaalpunt waar veel zakelijke reizigers aan komen of bij een oplaadpunt voor de elektrische auto’s.  

Als het regent, verdien je geld als taxibedrijf. Dan is er veel meer vraag naar taxi’s. Tegenwoordig is er natuurlijk veel concurrentie met uber voor taxibedrijven. Elke rit op de taxi is weer anders en elke dag ziet er anders uit. Je begint op andere tijden en je bent op andere tijden klaar en weer thuis. Als chauffeur moet je flexibel zijn, het kan zijn dat er vluchten vertraagd zijn of dat er toch nog een ritje gereden moet worden. Je ziet prachtige omgevingen door het hele land en omliggende landen.  

Geef een antwoord